Google+

(function() { var _fbq = window._fbq || (window._fbq = []); if (!_fbq.loaded) { var fbds = document.createElement('script'); fbds.async = true; fbds.src = '//connect.facebook.net/en_US/fbds.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(fbds, s); _fbq.loaded = true; } })(); window._fbq = window._fbq || []; window._fbq.push(['track', '6031913828121', {'value':'0.00','currency':'RON'}]);

Electrostimulare (EMS)

Mai multe despre tehnologia EMS (Electrotimulare Musculara)

 

48

Pe parcursul exercitiilor mesajul din creier este transmis masei musculare, prin caile nervoase, cu ajutorul impulsurilor electrice. Tehnologia EMS reprezintă o stimulare directa a musculaturii, având ca efect imediat, contractarea musculara cât și relaxarea lor, exact ca în timpului oricarui antrenament sportiv.

Impulsurile electrice ajung în același timp la toate bazele musculare, nu doar la anumite grupe de muschi.

Tehnologia EMS are în spate zeci de ani de cercetări și lucrări de dezvoltare, fiind un tratament foarte eficient și sigur. În anul 1791 renumitul fizician Luigi Galvani a demonstrat ca mușchii pot fi activați prin impulsuri electrice.

Ulterior, de-a lungul anilor, cercetatorii au studiat cu atenție proprietatile electrice care determina contractia muschilor. S-a descoperit ca odată realizata stimularea electrică, în corp se produc schimbari majore și importante la nivelul masei musculare. Astfel, în anii 1960 oamenii de știința au aplicat tehnologia EMS pe sportivii de elita din acele timpuri, reusind astfel, să se obțină o creștere a forței cu încă 40% fata de cea initiala.

După ani întregi de cercetare medicale aplicata atât sportivilor de performanța cât și persoanelor care sufereau de atrofie musculara sau inflamatii articulare s-a dovedit ca tehnologia EMS este foarte eficienta, iar la sfârșitul anilor 90 s-a dezvoltat noua generație a aparatelor EMS, folosită în fitness și recuperare medicala.

În doar 20 de minute activitatea musculara este solicitata, fapt care duce la arderea caloriilor acumulate, reducerea în greutate, creșterea flexibilitatii, reducerea tesutului celulitic, imbunatirea articulatiilor, energie și vitalitate.

Impulusurile electrice sunt de diferite intensitati, fiind potrivite pentru regenerarea și dezvoltarea musculara, ajuta la atrofia muschilor.

Ce este foarte important de știut, este faptul, ca, tehnologia EMS nu are efecte secundare!

Dispozitivul cuprinde un costum special echipat cu 10 perechi de electrozi favorizand  tensiunea control la intensitatea dorita, în funcție de dorintele clientului. Echipamentul este confectionat dintr-un material ușor, și aerisit care faciliteaza miscraea libera și menține electrozii fixati, reusind să se facă trecerea la cele 9 grupe musculare, în acelasi timp.

Aceste dispozitive se folosesc cu succes și în recuperarea prin fizioterapie.