Google+

(function() { var _fbq = window._fbq || (window._fbq = []); if (!_fbq.loaded) { var fbds = document.createElement('script'); fbds.async = true; fbds.src = '//connect.facebook.net/en_US/fbds.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(fbds, s); _fbq.loaded = true; } })(); window._fbq = window._fbq || []; window._fbq.push(['track', '6031913828121', {'value':'0.00','currency':'RON'}]);

Beneficiile fitness-ului

81

Ai decis ca este momentul sa te apuci serios de un program de sport?

Pentru început, puțina istorie: Fitness-ul, ca metoda de antrenament, a apărut pentru prima data în Statele Unite ale Americii , ca urmare a necesitatii foarte mari de mișcare cât si pentru scaderea numeroaselor cazuri de obezitate și boli cardio-vasculare. În 1949, Jerry Morris, un cunoscut epidemiolog, a făcut primele corelatii intre sport și sanatatea cardiovasculara.

În ziua de astăzi, fitness-ul reprezintă un stil de viața sănătos, cât și dorința schimbarii structurii corporale. Când spunem fitness ne gândim la mentinerea și imbunatatirea sănătății, tonifierea organismului, dezvoltarea musculaturii, obtinerea unui corp suplu și creșterea rezistenței fizice.

Fitness-ul cuprinde tot ce înseamnă viața sănătoasa, iar atunci când este combinat cu o alimentatie corecta acesta devine asset-ul principal în schimbarea stilului de viața.

Orice fel de antrenament este benefic pentru organism, atâta timp cât este efectuat în mod regulat, s-a dovedit ca îmbunătățește functiile aparatului respirator, și cardiac, dezvolta grupele musculare, scaderea tesutului adipos cât și întreaga imunitate a organismului.

Fitess-ul ca metoda de antrenament poate fi adaptata în funcție de  categoriile de vârsta, sex sau greutate.

O statistica a unei tari ne demonstrează ca la începutul fiecarui an, aproximativ 2 milioane de oameni se apuca de fitness, dar pana vine vara 90% dintre ei abandanoneaza aceasta metoda.

Este foarte important sa te motivezi, să faci tot posibilul sa nu renunți ușor, astfel încât sa nu devii și tu parte a acestei statistici.

Alege sa ai o viața sanataoasa, motiveaza-te pentru sanatatea organismului tău și ce este cel mai important, antrenează-ti mintea. S-a demonstrat ca oamenii sunt prizonierii propriilor gânduri și obieiuri. Lupta cu mintea ta pana acest antrenament devine o obișnuită buna.

La final, vei avea un organism sănătos, un corp suplu și tonifiat, iar tu te vei simți mandra/u ca ai reușit sa reziști tentatiei.